Awin affiliate logoAls één van de grootste affiliate netwerken wereldwijd is Awin een bekende naam in de online marketingwereld. Ontzettend veel grote bedrijven en merken zitten aangesloten bij dit platform. Het is dan ook niet gek dat er een nog groter netwerk aan publishers is aangesloten bij Awin. 

Als affiliate netwerk zijn ze één van de koplopers en dit maakt werken met het programma dan ook zeer fijn. Niet voor niets zijn er verschillende content publishers die maandelijks meer dan €50.000,- verdienen met het promoten van bij Awin aangesloten adverteerders. Alles wat je moet weten over werken met Awin leggen we je uit. Van onze ervaringen tot commissies en campagne mogelijkheden, alles komt langs.

Wat is Awin?

Awin is een affiliate netwerk dat adverteerders en publishers samenbrengt. Het netwerk bestaat al sinds 2000 en heeft wereldwijd meer dan 15 kantoren. Ze werken dan ook met enkele van de grootste merken wereldwijd, zoals ASOS, HP en Business Insider. Als website-eigenaar, bijvoorbeeld als blogger, kan je via Awin commissie verdienen via diverse adverteerders. De mogelijkheden die ze hiervoor bieden zijn zeer uitgebreid en bieden publishers zeer veel opties om het maximale uit hun campagnes te halen.

Awin ervaringen / reviews

Onze ervaringen met Awin zijn zeer goed, maar het kost wel even tijd om je wegwijs te maken in het dashboard en de verschillende mogelijkheden. Het affiliate netwerk van Awin biedt je namelijk ontzettend veel tools om te gebruiken en ook de informatie kan in het begin erg veel zijn. Neem dus zeker de tijd om goed door het netwerk heen te klikken, zodat je precies weet waar je moet zijn.

Als je eenmaal bekend bent geraakt met de interface van Awin is het een verademing om mee te werken. Door de hoge mate van transparantie die je voorafgaand en tijdens campagnes krijgt, kan je jouw campagnes perfect optimaliseren. Een andere zeer fijne ervaring is het internationale karakter van Awin. Hierdoor kan je eenvoudig schakelen tussen Nederlandse en bijvoorbeeld Engelse content.

Is Awin betrouwbaar?

Ja, als één van de grootste netwerken wereldwijd staat Awin bekend als een zeer betrouwbaar netwerk dat veel inzicht geeft voor zowel publishers als adverteerders. Al voordat je aan een campagne begint weet je wat je kan verwachten in termen van betalingstermijnen, gemiddelde opbrengsten en wat wel en niet is toegestaan. Daarnaast zit er een uitgebreid team achter dat je snel en vakkundig kan helpen bij vragen. Niet voor niets zitten enkele zeer grote partijen, zoals Vodafone, Canon en ABN AMRO, aangesloten bij Awin.

Welke adverteerders zijn aangesloten bij Awin?

Bij Awin zijn duizenden adverteerders aangesloten uit alle uithoeken van de wereld. Volgens de eigen website zijn er wereldwijd maar liefst 15.200 adverteerders. Deze zijn beschikbaar in tal van categorieën. Hierbij kan je denken aan reizen, elektronica, huis & tuin, gezondheid & welzijn en finance. Dit is echter niet waar het stopt. De adverteerders die bij Awin aangesloten zitten zijn vaak wereldwijd actief. Hierdoor kan je jouw website of websites eenvoudig aanmelden voor campagnes in verschillende landen.

Welke campagnes zijn er mogelijk bij Awin?

Bij Awin zijn er tal van campagnes mogelijk per adverteerder. Voordat je jouw website aanmeldt voor een bepaalde adverteerder krijg je duidelijk inzicht in wat er mogelijk is via het Voorwaarden tabje op de aanmeldpagina. Zo krijg je uitgebreid inzicht in hoe je verschillende kanalen en campagnes kan opzetten en wat wel en niet is toegestaan. Daarnaast heb je ook direct inzicht in de websitecategorieën waar ze wel en niet mee samenwerken.

API mogelijkheden

Awin biedt publishers uitgebreide API mogelijkheden om data te integreren. Daarbij hebben ze een uitgebreide handleiding met mogelijkheden geschreven, die je hier kan vinden. Zo kan je onder meer data ophalen over transacties, commissies, programma’s en rapporten.

Productfeeds

Awin biedt diverse manieren voor het gebruik van productfeeds. Allereerst staat er per adverteerder of deze een productfeed beschikbaar heeft, maar nog beter is de Create-a-Feed-tool. Deze tool maakt het mogelijk om een volledig gepersonaliseerde productfeed te genereren voor jouw website. Aan de hand van verschillende criteria kan je hiermee jouw feed samenstellen en implementeren.

Kosten, vergoedingen en betalingen

Hoeveel je kan gaan verdienen met Awin is natuurlijk één van de belangrijkste afwegingen om wel of niet aan te melden. Op de eigen website geeft Awin aan dat er website-eigenaren zijn die wel €50.000,- per maand verdienen met affiliate marketing via hun platform. Dit is echter niet zomaar bereikt en duurt vrij lang om te bereiken. Toch geeft het een goede indicatie over de mogelijkheden die het platform biedt. Naast de vergoedingen zijn ook kosten en de manier van uitbetaling belangrijke factoren om wel of niet te kiezen voor Awin. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn de kosten voor Awin?

Voor publishers zijn er geen kosten om te beginnen bij Awin. Je kan dus relevante campagnes via het Awin netwerk beginnen met merken en shops die passen bij jouw branding en doelgroep. De kosten zijn voor de adverteerder die gebruik maakt van het platform.

Wat zijn de vergoedingen bij Awin

De commissies die je bij Awin kan verdienen zijn behoorlijk, maar verschillen per branche. Evenals bij veel andere netwerken en programma’s zitten de hoogste commissies vooral in de financiële en verzekeringsbranche. 

Wat erg fijn is bij Awin is het inzicht dat je krijgt voorafgaand aan je aanmelding bij een adverteerder. Zo kan je direct zien wat de gemiddelde conversieratio van die campagne is, maar ook het bevestigingsratio en de geschatte inkomsten die je per klik ontvangt. Tevens krijg je de gemiddelde betalingstermijn van de adverteerder te zien. Hierdoor weet je vooraf goed waar je aan toe bent.

Hoe werkt uitbetaling bij Awin?

Bij Awin kan je zelf bepalen of je eens per maand of twee keer per maand wordt uitbetaald. Bij één keer per maand ontvang je jouw commissies rond de 15de van de maand en bij twee keer per maand ontvang je jouw commissies rond de 15de en 1ste van de maand. Bij maandelijkse uitbetaling is het belangrijk te weten dat de uitbetaalde commissies van voor de 30ste van de maand ervoor zijn.

Je kan zelf kiezen in welke valuta je wordt uitbetaald en hoe dit gaat. In de meeste gevallen gaat dit om een betaling via SEPA. Hiervoor dien je enkele gegevens in te vullen, zoals je IBAN, BIC/SWIFT en natuurlijk naam van de rekeninghouder. Daarbij dient een transactie door de adverteerder betaald te zien aan Awin.

Aanmelden bij Awin

Wil je gaan beginnen met affiliate marketing via Awin? Dan kan je eenvoudig een account aanmaken via deze link. Je kan dan direct beginnen met het registratieproces. Dit duurt niet lang en je kan vrij snel beginnen met je eerste promoties. Heb je al een account? Dan kan je hier inloggen.

Menu