Shopify affiliate logoShopify is een internationaal e-commerceplatform dat het mogelijk maakt voor ondernemers om hun eigen webshops te bouwen. Met het platform is het mogelijk om vrij snel en zonder enige technische kennis een online bedrijf op te zetten. Hiervoor bieden ze verschillende handige tools. Het Shopify affiliate programma maakt het mogelijk dit platform en de diensten van Shopify te promoten. Hier kun je vrij goed mee bijverdienen. Iemand die een webshop bouwt doet dat meestal namelijk niet voor ‘maar even’.

Wat is het Shopify affiliate programma?

Het Shopify affiliate programma is het partnerprogramma van Shopify. Dit programma maakt het mogelijk dat je op maandelijkse basis kan verdienen aan het promoten van Shopify. Doordat je nieuwe gebruikers aanbrengt ontvang je maandelijks een commissie over de afgesloten abonnementen van degene die jij hebt aangebracht. Dit is ideaal, doordat je werk op de lange termijn flink kan opstapelen. Hier kan je een stabiele en mooie inkomstenstroom genereren.

Het Shopify partnerprogramma gaat echter verder dan enkel het verdienen van commissie over abonnement. Je kan ook commissie ontvangen over het promoten van thema’s en apps die gekoppeld zijn aan het platform. Hierdoor kan je in totaal een mooie bijverdienste realiseren met Shopify.

Wat zijn de ervaringen met het Shopify partnerprogramma?

De ervaringen met het Shopify partnerprogramma zijn over het algemeen zeer goed, maar het is wel belangrijk dat je in de juiste niche zit. Heb je een website die zich richt op e-commerce, online ondernemen, het bouwen van webshops, dropshipping of een soortgelijk onderwerp, dan is het promoten van het Shopify platform ideaal. Zeker als je een behoorlijke autoriteit in de branche hebt opgebouwd, kunnen je commissies flink oplopen. Zit je in een andere branche, dan is het mogelijk beter om andere producten en diensten te promoten die beter aansluiten.

Wat erg fijn is bij het Shopify affiliate programma is het uitgebreide dashboard. Je vindt hier allerlei promotietools en inzicht in de performance van jouw campagnes. Zo krijg je in één oogopslag te zien hoe je campagnes presteren, maar ook waar je kan tweaken. Zie je bijvoorbeeld dat veel mensen zich aanmelden voor de trial, maar vervolgens niet overgaan tot een betaald account? Dan moet je mogelijk je propositie iets aanpassen. Deze statistieken geven je dus veel inzicht in hoe je nog meer uit jouw campagnes kan halen.

Hoeveel commissie kan je verdienen als Shopify affiliate?

Als affiliate van Shopify kan je behoorlijk veel commissie verdienen. Je hebt dit natuurlijk zelf in de hand, maar er zijn voorbeelden van affiliates die $5000 per maand verdienen. Door gericht en kwalitatief verkeer naar de website te sturen kan je flink bijverdienen met dit programma. Het is vooral ideaal als je in de wereld van e-commerce zit. Shopify zelf geeft aan dat je gemiddeld $58 per aangebrachte gebruiker verdient die zich via jouw link heeft aangemeld voor een betaald abonnement.

Wat ideaal is aan het partnerprogramma is dat ze werken met wederkerende commissies. Als je iemand aanbrengt als betalende gebruiker, dan blijf je commissie ontvangen over deze aanmelding zolang diegene een betalend gebruiker blijft. Dit bedraagt 20% van de maandelijkse abonnementskosten. 

Hoe betrouwbaar is het Shopify partnerprogramma?

Het Shopify partnerprogramma wordt door veel gebruikers als zeer betrouwbaar ervaren en wij delen deze ervaring. Door de uitgebreide inzichten die het platform biedt weet je altijd precies waar je aan toe bent. Daarnaast weet je precies wanneer je uitbetaald krijgt en kom je nooit voor verrassingen te staan. Mocht je een keer ergens niet uitkomen, dan staat de helpdesk voor je klaar. Onze ervaring is dat deze goed mogelijk met je mee proberen te kijken naar wat er mogelijk is om het op te lossen en geven je handige tips. Dit maakt het zeer fijn werken.

Hoe werkt de uitbetaling als affiliate van Shopify?

Uitbetaling als affiliate van Shopify gaat via PayPal. Het is dus nodig om een PayPal account te creëren voordat je gaat beginnen als Shopify affiliate. Vervolgens betalen ze twee keer per maand uit, mits je voldoende saldo hebt opgebouwd. Vanaf $25 dollar betalen ze je uit. Zit je hieronder, dan nemen ze het saldo mee naar de periode erna.

De eerste uitbetaling van de maand zit meestal tussen de 15de en de 20ste van de maand. Hierbij krijg je het bedrag uitbetaald dat is opgebouwd tussen de eerste van de maand en de 15de. De tweede betaling is tussen de eerste en vijfde van de maand. Bij deze uitbetaling ontvang je het saldo dat is opgebouwd tussen de 16de en laatste dag van de maand ervoor.

Hoe word je affiliate van Shopify?

Aanmelden voor het Shopify partnerprogramma is zeer eenvoudig. Let er wel op dat je een PayPal account hebt voordat je de aanmeldprocedure start. Het account aanmaken is vervolgens zo gedaan. Je kan hier jouw Shopify affiliate account aanmaken. Heb je al een Shopify affiliate account? Log dan hier in.

Menu