TUI affiliate logoTUI is misschien wel de meest bekende reisaanbieder van Nederland. Ontzettend veel mensen kennen het reisbureau en boeken er regelmatig hun zomervakantie, wintersport of stedentrip. Ze hebben een uitgebreid assortiment en met het TUI affiliate programma kan jij deze reizen promoten. Dit is ideaal als je een blog of website hebt over een bepaald land, een stad of over reizen in zijn algemeen. Alles wat je moet weten over het TUI partnerprogramma leggen wij je uit.

Wat is het TUI affiliate programma?

Het TUI affiliate programma is het partnerprogramma van het online reisbureau TUI. Als één van de grootste vakantiemerken hebben ze een enorm hoge naamsbekendheid en zitten er vakanties tussen voor iedereen. Het TUI affiliate programma maakt het mogelijk om deze reizen te promoten via jouw website, blog of ander kanaal. Dit kan binnen tal van soorten reizen, zoals zonvakanties, wintersport, stedentrips, kampeervakanties en rondreizen.

Het affiliate programma van TUI werkt via TradeTracker. Je zal dus een TradeTracker-account moeten aanmaken als je de reizen van TUI wil gaan promoten. Dit is vrij eenvoudig om te doen en zo opgezet.

Wat zijn de ervaringen met het TUI partnerprogramma?

De ervaringen met het TUI partnerprogramma zijn erg goed. Door de hoge naamsbekendheid en het enorme aanbod in diverse reizen kan je regelmatig een mooie campagne starten en zit er voor iedereen wel iets bijzonders bij. Daarbij ligt het conversiepercentage op de website van TUI.nl hoger dan bij veel andere reisaanbieders. De naamsbekendheid speelt hier wederom een grote rol.

Doordat TUI samenwerkt met TradeTracker weet je zeker dat je commissies goed worden doorgemeten en kan je uitgaan van een betrouwbare, periodieke betaling. Met een attributieperiode van 30 dagen hebben de bezoekers die je doorstuurt ook voldoende tijd om een keuze te maken. Daarbij rekenen ze bij TUI met een attributiemodel dat rekening houdt met meerdere factoren in de klantreis. Hierdoor kan je ook commissie ontvangen als je niet degene bent die iemand als laatste heeft doorgestuurd. Het percentage ligt dan wel iets lager vanzelfsprekend.

Hoeveel commissie kan je verdienen als TUI affiliate?

De commissie van het TUI partnerprogramma werkt op basis van een percentage over de verkoop. Dit percentage ligt voor alle soorten productgroepen op 4,5%. Hoeveel je kan verdienen is dus afhankelijk van hoeveel mensen je doorstuurt die een reis (of losse tickets) kopen en hoe duur deze reis is. Heb je een website die zich richt op rondreizen door de Verenigde Staten, dan kan je per sale zo €200 tot €400 verdienen. Als je meer gericht bent op bijvoorbeeld stedentrips in Europa, dan zijn gemiddelde commissies van €30 tot €50 per verkoop realistischer. 

Hoe betrouwbaar is het TUI partnerprogramma?

Het TUI partnerprogramma kan als zeer betrouwbaar worden gestempeld. Als grote spelers in de branche hechten ze veel waarde aan hun affiliates. In combinatie met hun samenwerking met het grootste affiliate netwerk van Nederland worden affiliates nagenoeg altijd goed geholpen. Het promotiemateriaal is er in overvloed, betalingen gaan keurig op tijd en attributie verloopt nagenoeg vlekkeloos. Kortom, binnen de reisbranche is dit programma bijna een no-brainer om bij aangesloten te zijn.

Hoe werkt de uitbetaling als affiliate van TUI?

Doordat TUI samenwerkt met TradeTracker gaat de uitbetaling van je commissies volgens het model van het netwerk. Dit betekent dat je een minimaal saldo van €25 dient te hebben. Je kan vervolgens zelf kiezen of je maandelijks of twee keer per maand wordt uitbetaald. Meer hierover kun je vinden op de pagina met informatie over uitbetaling via TradeTracker.

Hoe word je affiliate van TUI?

TUI affiliate worden gaat via het netwerk TradeTracker. Indien je al een account hebt bij dit netwerk dan kan je onder campagnes > beschikbare campagnes eenvoudig zoeken op TUI.nl. Je kan je dan aanmelden met het juiste kanaal. Heb je nog geen TradeTracker-account? Dan zal je deze eerst moeten aanmaken. Dit is vrij eenvoudig om te doen. Als je account en kanaal (website, blog, social media-kanaal, etc.) zijn goedgekeurd, dan kan je deze aanmelden bij het TUI partnerprogramma door onder campagnes > beschikbare campagnes te zoeken op TUI.nl.

Menu