Udemy logoUdemy is wereldwijd het grootste online platform waar je cursussen kan volgen. Je kan er de meest uiteenlopende cursussen vinden, maar als instructeur kan je er ook je eigen cursus geven. Met het Udemy affiliate programma kan je hiervan profiteren. Door bezoekers van je website of ander online kanaal naar Udemy te verwijzen kan je een mooie bijverdiensten realiseren. Tenminste als zij een cursus aanschaffen. Alles wat je moet weten over het Udemy affiliate programma vertellen wij je.

Wat is het Udemy affiliate programma?

Het Udemy affiliate programma is het partnerprogramma van het online leerplatform Udemy. Door bezoekers of volgers naar het platform te verwijzen kan je hier een commissie aan verdienen op het moment dat zij één of meerdere cursussen afnemen. Afhankelijk van de regio waar je zit steekt het affiliate programma net wat anders in elkaar.

Voor de meeste Westerse landen, waaronder Nederland, zit je goed bij Awin. Via dit netwerk kan je jouw platform aansluiten bij het Udemy affiliate programma. Hiervoor hoef je niet per se een website hebben. E-mailmarketing, maar ook social media-kanalen worden goedgekeurd als verkeersbronnen. Naast Awin is het ook mogelijk om je via Rakuten of Admitad aan te melden voor het affiliate programma. 

Wat zijn de ervaringen met het Udemy partnerprogramma?

De ervaringen met het partnerprogramma van Udemy zin over het algemeen erg goed. Hoewel de cookieduur enigszins aan de lage kant is, 7 dagen, is het conversiepercentage zeer hoog. Meer dan een kwart van de bezoekers die naar Udemy worden doorgestuurd converteren normaliter. Daarbij is het voordeel dat nagenoeg alle doorverwijzingen worden goedgekeurd, meer dan 97%. Gemiddeld verdien je per doorverwijzing zo’n 57 cent. Door deze goede statistieken is de ervaring met het Udemy affiliate programma erg goed.

Hoeveel commissie kan je verdienen als Udemy affiliate?

Als Udemy affiliate kan je behoorlijk bijverdienen. Het commissiepercentage ligt in de basis op 15%. Voor de meeste affiliates zal dit ook het percentage zijn, maar er zijn uitzonderingen. Vanaf $5.000 in sales, dus verkopen, per maand kan je in aanmerking komen voor een hoger percentage. Je zit dan op ongeveer $750 aan affiliate inkomsten per maand. Hier zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden, zoals unieke affiliate plaatsingen die een échte meerwaarde hebben. Vanaf $5000 kan je Udemy zelf benaderen om in aanmerking te komen hiervoor, maar het komt ook voor dat ze hun top affiliates zelf benaderen.

Hoewel 15% commissie behoorlijk is moet je nog steeds behoorlijk wat cursussen via jouw links verkopen. Een gemiddelde cursus kost zo tussen de €10 en €15. Je commissie ligt dan tussen de €1,5 en €2,25. Uitgaande van dit laatste bedrag moet je ongeveer 45 cursussen via jouw link verkopen om €100 te verdienen. Hoewel dit zeker niet onhaalbaar is, gemiddeld ligt de conversieratio van Udemy op zo’n 27,5%, moet je wel voldoende bereik hebben. Zonder een grote stroom aan traffic is de kans dat je echt flink gaat verdienen met dit programma aan de lage kant.

Hoe betrouwbaar is het Udemy partnerprogramma?

Het Udemy affiliate netwerk kan worden bestempeld als zeer betrouwbaar. Doordat het partnerprogramma een dusdanig hoog percentage van de doorverwijzingen accepteert (97+%) zit je bijna niet in spanning of jouw commissie wel of niet wordt goedgekeurd. Hierdoor kan je met een gerust hart aan de slag en hoef je niet met allerlei haken en ogen rekening te houden. Dit maakt werken met Udemy partnerprogramma erg prettig en betrouwbaar.

Hoe werkt de uitbetaling als affiliate van Udemy?

Uitbetaling van je commissies werkt via Awin. De voorwaarden en procedures die zij hanteren zijn ook van toepassing op uitbetaling van commissies die je verdient met Udemy. Meer hierover vind je op deze pagina. Voordat Awin kan uitbetalen moet Udemy de commissie goedkeuren. Gemiddeld duurt dit zo’n 32 dagen sinds de verkoop. Dit valt relatief mee, waardoor het proces van uitbetaling relatief snel gaat.

Hoe word je affiliate van Udemy?

Aanmelden voor het affiliate programma van Udemy gaat eenvoudig via het netwerk van Awin. Hiervoor moet je kanaal eerst worden goedgekeurd door Awin. Daarna kan je jouw website of ander kanaal aanmelden voor het Udemy NL programma, tenzij je natuurlijk in een ander land actief bent. Dan kies je voor dat land of een bepaalde regio. Klik hier om je aan te melden voor Awin.

Menu